Starogdańska uczta w restauracji Fino 35

Dodaj opinię
Szefowie kuchni, którzy przygotowywali kolację. Od lewej: Rafał Koziorzemski, Rafał Wałęsa, Jacek Koprowski, Paweł Dołżonek.

Szefowie kuchni, którzy przygotowywali kolację. Od lewej: Rafał Koziorzemski, Rafał Wałęsa, Jacek Koprowski, Paweł Dołżonek.

Amuse bouche - karkówka z gorczycą i karmelem oraz śledź ze słoniną i żurawiną, podany na sucharku.

Amuse bouche - karkówka z gorczycą i karmelem oraz śledź ze słoniną i żurawiną, podany na sucharku.

Sommelier Paweł Zduniak nie tylko dobrał trunki, ale również opowiadał gościom o wszystkich daniach oraz ich inspiracjach zaczerpniętych z gdańskiej historii.

Sommelier Paweł Zduniak nie tylko dobrał trunki, ale również opowiadał gościom o wszystkich daniach oraz ich inspiracjach zaczerpniętych z gdańskiej historii.

Goście

Goście

Goście

Goście

Amuse bouche - jajko z węgorzem i ikrą oraz gęś w formie kulek.

Amuse bouche - jajko z węgorzem i ikrą oraz gęś w formie kulek.

Przystawka na zimno autorstwa Rafała Koziorzemskiego - pstrąg z koprem, w sosie z buraka i chrzanu oraz chrupiącym chipsem ze skórki.

Przystawka na zimno autorstwa Rafała Koziorzemskiego - pstrąg z koprem, w sosie z buraka i chrzanu oraz chrupiącym chipsem ze skórki.

Goście

Goście

Przystawka na zimno autorstwa Rafała Koziorzemskiego - pstrąg z koprem, w sosie z buraka i chrzanu oraz chrupiącym chipsem ze skórki.

Przystawka na zimno autorstwa Rafała Koziorzemskiego - pstrąg z koprem, w sosie z buraka i chrzanu oraz chrupiącym chipsem ze skórki.

Przystawka na zimno autorstwa Rafała Koziorzemskiego - pstrąg z koprem, w sosie z buraka i chrzanu oraz chrupiącym chipsem ze skórki.

Przystawka na zimno autorstwa Rafała Koziorzemskiego - pstrąg z koprem, w sosie z buraka i chrzanu oraz chrupiącym chipsem ze skórki.

Cydr z Oromina - uzupełnienie wszystkich amouse bouche.

Cydr z Oromina - uzupełnienie wszystkich amouse bouche.

Goście

Goście

Pico Lady Blanche od AleBrowar zostało podane do ciepłej przystawki Rafała Wałęsy - perliczki z kapustą i miodem pitnym.

Pico Lady Blanche od AleBrowar zostało podane do ciepłej przystawki Rafała Wałęsy - perliczki z kapustą i miodem pitnym.

Znany trójmiejski sommelier Paweł Zduniak proponował gościom trunki, nawiązujące do starogdańskiej historii.

Znany trójmiejski sommelier Paweł Zduniak proponował gościom trunki, nawiązujące do starogdańskiej historii.

Sommelier Andrzej Strzelecki.

Sommelier Andrzej Strzelecki.

Goście podczas kolacji.

Goście podczas kolacji.

Pico Lady Blanche od AleBrowar zostało podane do ciepłej przystawki Rafała Wałęsy - perliczki z kapustą i miodem pitnym.

Pico Lady Blanche od AleBrowar zostało podane do ciepłej przystawki Rafała Wałęsy - perliczki z kapustą i miodem pitnym.

Pico Lady Blanche od AleBrowar zostało podane do ciepłej przystawki Rafała Wałęsy - perliczki z kapustą i miodem pitnym.

Pico Lady Blanche od AleBrowar zostało podane do ciepłej przystawki Rafała Wałęsy - perliczki z kapustą i miodem pitnym.